День пам’яті жертв голодомору щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада.

26 листопада в Грицівському ВПУ №38 було проведено виховний захід на тему: «Запали свічку пам’яті», в якому взяли участь учні груп № 52, 22, 13, а також майстри виробничого навчання, класні керівники даних груп.

Було створено куточок пам’яті жертв голодомору, підготовлено та переглянуто презентацію, учні читали вірші, спогади людей, які пережили цю страшну трагедію.

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Чорне вороння зграями ширяло над селами, заціпенілими в тяжкому смертельному сні 1933 року.

На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору згідно з указом президента, 28 листопада на території України буде приспущено державний прапор і обмежено проведення заходів розважального характеру, а в 16:00 буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання. Крім того, о 16:00 українців просять запалити свічки пам’яті в кожному домі і в усіх органах державної влади. Приєднуйтесь всією родиною до всеукраїнської акції «Засвіти свічку!».

Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload