«Дякуємо Вам за сміливість і відвагу!» Такий виховний захід був проведений учнями груп №22, 52, присвячений воїнам, які захищають цілісність і суверенність нашої держави. На зустріч було запрошено жителя нашого селища Ящука О.О, який вибрав собі професію захищати Батьківщину.

Кожного ранку ми прокидаємось з надією, що сьогодні все буде добре, що нарешті ми почуємо таке бажане, довгоочікуване – стане спокійно і тихо на Сході нашої держави, де виборюється право на наше мирне і спокійне життя. Але, на жаль, із засобів масової інформації ми чуємо про нові постріли градів, знову втрачаємо молоді життя. Та все ж живемо із вірою в те, що відстоїмо незалежність і цілісність нашої держави. Свідком подій, які відбуваються в зоні АТО, став Олександр. Він розповів учням про нелегкі бойові будні, умови життя, продемонстрував фото, заспівав нам дуже зворушливу пісню (сам грав на гітарі). Його емоційна розповідь була наскрізь пронизана любов’ю до України, прагненням українських військових захищати кожну горстку рідної землі. Олександр подякував за підтримку, яку надають учні та працівники училища. Це і перераховані кошти, теплий одяг, смачна випічка, а також малюнки та листи. Там, на передовій, ця підтримка дуже потрібна.

Учні привітали дорогого гостя цікавою концертною програмою, яку підготували майстри виробничого навчання Жарчинська Наталія Володимирівна та Ящук Валентина Григорівна. Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв України, які віддали життя за нас. Серед них є і випускники нашого училища. Учні читали вірші для воїнів АТО, які написані нашою випускницею, жителькою селища Вітою Стронською. Було згадано наших працівників, які на даний час знаходяться в зоні АТО, захищаючи нас, щоб ми спокійно спали.

У ході зустрічі панувала атмосфера патріотизму і довіри. Учнів надихнув запал юнака, його прагнення захищати Батьківщину і віра в перемогу. Це людина сильної волі, міцного характеру, впевнений в собі патріот України. Саме такими хочеться бачити наших учнів і саме про таку сильну і незалежну Україну мріє кожен із нас.

Час сплинув непомітно. Майже годину всі, затамувавши подих, слухали розповідь, запитували, спілкувались. Ніхто не залишився байдужим. Учні та викладачі поставили гостю багато запитань. Тільки тепер ми, напевно, усвідомили, що означають такі звичайні слова як незалежний, вільний. Усвідомили, як це бути справжніми патріотами, яке велике значення мають слова нашого гімну, який рідний і дорогий нам наш синьо-жовтий прапор. Такі зустрічі залишають у молодих душах нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає нашу державу.

Очі учнів світилися вдячністю і гордістю, вони насолоджувалися розмовою та вловлювали кожен звук, реагували на кожен рух, адже їм пощастило поспілкуватися зі справжнім героєм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload