13 лютого у Грицівському вищому професійному училищі №38 відбулися заходи до Дня вшанування воїнів-афганців. Розпочався захід мітингом біля стели воїнам-інтернаціоналістам, які навчалися в училищі і загинули в Афганістані. Їм, чотирьом: Мельнику Сергію Анатолійовичу, Найсику Віталію Степановичу, Олексюку Василю Васильовичу, Тетеруку Борису Миколайовичу випала нелегка доля не повернутися до рідної домівки. Вони загинули на полі бою до кінця виконавши свій інтернаціональний обов’язок. Вони залишаться героями в нашій пам’яті. Їх пам’ять увічнена в граніті.

До училища на відзначення Дня пам’яті прибули голова Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Окорський Валерій Миколайович, воїни-афганці селища та районну, голова Шепетівської районної державної адміністрації Петров В’ячислав Анатолійович, заступник голови Шепетівської районної ради Мовсісян Артур Врамович, селищний голова Тіфенбах Людмила Василівна, настоятель української православної церкви священник Василь Павлюк.

Зі словами вдячності звернулися до воїнів-афганців В’ячислав Анатолійович Петров, Артур Врамович Мовсісян, Людмила Василівна Тіфенбах. У своїх виступах вони відзначили, що афганську війну неможливо стерти з пам’яті. Наші земляки у ній показали себе з найкращого боку. Ці люди достойні на гідне життя у нашій державі і є прикладом мужності для молоді. Подякували воїнам за героїзм, чесність, патріотизм; побажали їм чистого неба над головою, здоров’я, щастя і сімейного благополуччя.

Священник Василь Павлюк відслужив панахиду за полеглими воїнами.

Воїни-афганці, гості, учні та працівники училища поклали квіти до підніжжя монумента.

Продовжилася година пам’яті у актовій залі училища. Представники районної влади Петров В’ячислав Анатолійович та Мовсісян Артур Врамович вручили воїнам-афганцям Кравчуку Олександру Петровичу, Лікнаровичу Валерію Миколайовичу, Пахару Петру Олексійовичу, Польовому Ігору Олександровичу, Сліпченку Костянтину Павловичу, Соловйову Юрію Леонідовичу, Судику Івану Олександровичу, Харченку Василю Івановичу відзнаку Президента України – пам’ятну медаль «25 років виведення військ з Афганістану» та матеріальну допомогу.

Всіх тих, хто не повернувся з тієї війни, присутні вшанували хвилиною мовчання. В пам’ять про полеглих прозвучала пісня «Яворина» у виконанні Віктора Плахтія.

Про страшні лихоліття війни розповіли присутнім у залі воїни-афганці: Кравчук Олександр Петрович та Харченко Василь Іванович. Учні училища подякували присутнім воїнам і подарували їм квіти.

На заході, присвяченому Дню пам’яті воїнів-афганців, прозвучали вірші та пісні воєнної та афганської тематики у виконанні учнів та працівників училища: Апанасенко Вікторії, Василинюка Анатолія, Довбенко марії. Старикової Тетяни, Мулявки Ілони, Онопрійчук Олесі, Попова Олександра, Козак Тетяни, Пасєки Анастасії, Плахтія Віктора. Шкабари Вікторії, Яковлєвої Людмили

Ця година пам’яті надовго запам’ятається учням Грицівського ВПУ-38.

Воїни-афганці завжди будуть взірцем мужності, гідності, прикладом для наслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload