З 1-го по 5-е лютого 2016 року в Грицівському ВПУ №38 було проведено ТИЖДЕНЬ МАТЕМАТИКИ ТА ФІЗИКИ.

Мета такого заходу – привернути увагу учнів до точних дисциплін, показати їх красу, практичну спрямованість, розвивати інтерес до вивчення математики і фізики, активну пізнавальну діяльність учнів, їх інтуїцію, ерудицію та розширити кругозір учнів.

Заходи предметного тижня проводилися згідно плану проведення, який був заздалегідь оголошений.

У понеділок (01. 02. 2016 р.) були проведені математична вікторина “Подорож у світ цікавої математики” та брейн-ринг з фізики.

Математична вікторина, мета якої – у цікавій ігровій формі поглибити знання учнів з математики, сприяти розвитку винахідливості, кмітливості, швидкості реакції, сприяти прояву індивідуальних здібностей учнів та активізації їх пізнавальної діяльності, проводилася викладачем математики Шинкарук Н. С. в кабінеті №18 між учнями груп №15, №12 та №13, з яких було сформовано дві мішані команди “Юні математики” та “Веселі математики” на чолі з капітанами Каразієм Артуром (15 група) та Туринською Тетяною (12 група). Ведучими були викладач математики і учениця 12-ої групи Булаєвська Дарина. Журі було сформовано з викладача іноземної мови Поліщук Л. В. та учениці 12-ої групи Кліпацької Дарії. Всі учасники вікторини отримали солодкі призи, крім того капітани команд були нагороджені лінійками.

Брейн-ринг з фізики, мета якої – сприяти розвитку винахідливості, кмітливості, сприяти прояву індивідуальних здібностей учнів та активізації їх пізнавальної діяльності, провела викладач фізики Садовська Г. П. в кабінеті №4 з учнями групи №35, які були поділені на дві команди “Провідники” та “Резистори”. Всі учасники отримали призи.

У вівторок (02. 02. 2016 р.) були проведені вернісаж креативних математичних та фізичних стінгазет, крім того це був День математичних ребусів та кросвордів.

Учні групи №15 в кінці 6-го уроку розгадували кросворд “Тригонометричні функції”, крім того учні груп №15, №13 та №31 на початку уроку (2-ий, 4-ий та 5-ий уроки відповідно) розгадували ребуси “Тригонометричні функції”, “Комбінації геометричних тіл” та “Паралельні фігури”.

  • Тригонометричні функції
  • Комбінації геометричних тіл
  • Паралельні фігури

Активну участь у виготовленні стінгазет взяли групи №12, №13, №22, №32, №33 та №35.

У середу (03.02.2016 р.) був проведений конкурс кращих доповідей та рефератів з фізики та математики, крім того це був День фізичних ребусів та кросвордів.

Активну участь у написанні реферату та доповідей взяли учні Прохорчук Іван і Полєвой Валерій (група №14), Дубина Іван (група №24), Магаляс Надія (група №33), Смалюк Дмитро (група №31) та Шеремет Світлана (група №32).

У четвер (04.02.2016 р.) був проведений позакласний захід “Математика проти куріння” викладачем математики в кабінеті №18 з групою №33, головною метою якого було сприяти вихованню в учнів негативного ставлення до куріння. Учні були досить активні, особливо розв’язуючи задачі тематичного змісту цього заходу.

У п’ятницю (05.02.2016 р.) було підведено підсумки тижня математики і фізики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload