Вивчення англійської мови – складний, багатогранний та цікавий процес. Оволодіння іноземною, а саме англійською мовою, є потребою часу. Англійська мова – це неповторний засіб спілкування між людьми різних національностей. Під час вивчення іноземної мови, ми знайомимось з традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури. Тому у Грицівському ВПУ № 38 з 11 по 17 лютого було проведено «Тиждень англійської мови», з метою розширення і поглиблення лінгвістичних знань, вмінь та навичок отриманих на уроках англійської мови, для розширення світогляду та ерудиції учнів; розвитку творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також для формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, для заохочування учнів до роботи над собою; виховування інтересу до вивчення англійської мови. Стало традицією проводити Тиждень англійської мови у лютому і присвячувати його до Дня Святого Валентина – чарівного Свята Всіх Закоханих. Тиждень англійської мови це не тільки звіт про виконану індивідуальну та групову роботу, це свято англійської мови, у якому беруть участь всі учні училища. Настрій свята, мовна атмосфера створюються за допомогою музики та пісень англійською мовою; кольоровим оформленням стіннівок, проведенням конкурсів; переглядом фільмів, презентацій, – тобто кожен день Тижня заповнений іноземною мовою. Тиждень розпочався з оголошення плану проведення заходів та ознайомлення учнів із завданнями Тижня.

План проведення тижня англійської мови

(11.02.2019 – 17.02.2019)

  1. Конкурс плакатів, листівок, стіннівок, творчих робіт.
  2. Брейн – ринг знавців англійської мови.
  3. Інтелектуальна гра «What? Where? When?»
  4. Історія виникнення свята “День Святого Валентина”.
  5. Конкурс-виставка «валентинок»
  6. Привітання з днем Святого Валентина «English Party: Saint Valentine’s Day!»
  7. Розв’язування кросвордів.
  8. Підведення підсумків тижня англійської мови.Перед початком предметного тижня кожна група отримала завдання підготувати стіннівку, а наприкінці тижня було оголошено переможців. Враховувалися художнє оформлення, зміст та якість виконання роботи.

Протягом тижня проводилось багато різних змагань – на кращого знавця англійської мови, брейн-ринги, інтелектуальна гра «What? Where? When?», розгадування кросвордів та ребусів, загадок, пазлів, розучування пісень та віршів, були проведені уроки: урок- подорож “Love makes the world go round” (Група 22) урок-вікторина “Sharing the Recipes” (Група 52) брейн-ринг “How well you know British cuisine” (Група 42).  До 14 лютого працювала святкова пошта. Всі учні мали змогу привітати друзів, одногрупників, учителів з Днем Святого Валентина. Умова – валентинку виготовити власноруч! Було проведено конкурс Валентинок з найкращими привітаннями англійською мовою.

Брейн – ринг знавців англійської мови

Розв’язування кросвордів

Інтелектуальна гра «What? Where? When?»

Привітання з днем Святого Валентина

«English Party: Saint Valentine’s Day!»

Свято підготували учні 22 групи разом з класним керівником Турчин Ольгою Юріївною, майстром Жарчинською Наталією Володимирівною та викладачем англійської мови Дубиною – Томашкевич Тетяною Романівною. У святково прибраний зал завітало багато гостей: учнів та викладачів, щоб насолодитися святковою атмосферою чарівного Свята Всіх Закоханих. Зі сцени лунала чудова романтична мелодія, учні розповідали про історію Свята, читали різні легенди англійською та українською мовою про походження свята та традиції його святкування, співали ліричні пісні, декламували вірші, танцювали та проводили цікаві конкурси. Наприклад, обиралась пара, яка представляла на конкурсі знання про свою половинку. Останнього дня проведення тижня англійської мови найактивніші учасники та переможці отримали грамоти та нагороди. Таким чином, під час проведення Тижня англійської мови, ми можемо спостерігати зміцнення міжпредметних зв’язків (з історією, географією, малюванням, музикою, риторикою, хореографією та сценічною майстерністю). Конкурси, що проводилися протягом тижня, дали змогу учням проявити себе. Навіть сором’язливі й не дуже активні учні виявили свої таланти в різних сферах. Тиждень англійської мови став одним з цікавих періодів училищного життя. Святкова атмосфера в училищі сприяла успішній реалізації всіх задумів. Сподіваємося, що предметний Тиждень англійської мови залишиться в спогадах наших учнів та колег.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload