У роботі, в навчанні, в грі, у будь-якій творчій діяльності людині потрібні тямовитість, винахідливість, здогад, уміння міркувати – все те, що ми влучно визначаємо одним словом “кмітливість”. Кмітливість можна виховати і розвинути систематичними і поступовими вправами, зокрема розв’язуванням математичних і фізичних задач як шкільного курсу, так і вправ, що виникають на практиці та пов’язані зі спостереженнями світу речей і подій навколо нас.

Кожен вчитель, дбаючи про організацію розумового розвитку учнів, відчуває потребу в підібраному матеріалі для заповнення позакласної роботи та роботи на уроках корисними, розумними і цікавими математичними і фізичними вправами на логіку та кмітливість задля підвищення пізнавального інтересу до вивчення математики та фізики.

Саме тому з 6-го по 10-е лютого 2017 року в Грицівському ВПУ №38 було проведено ТИЖДЕНЬ МАТЕМАТИКИ ТА ФІЗИКИ. Всі заходи проводилися згідно плану проведення предметного тижня.

У понеділок (06. 02. 2017 р.) був проведений конкурс “Сірникова математика”.

Конкурс проводився викладачем математики Шинкарук Н. С. в кабінеті №18 між учнями груп №12 (Ващук Світлана, Гордійчук Крістіна та Туринська Ольга), №15 (Данилюк Валентин, Ткачук Іван), №14 (Карнаух Максим, Кравчук Андрій) та №34 (Казмірчук Михайло), з яких було сформовано дві мішані команди “Сірник в коробці” та “Аксіома”. Всі 8 цікавих завдань конкурсу учні досить швидко виконали. Обидві команди отримали однакову кількість балів та отримали призи.

У вівторок (07. 02. 2017 р.) були організовані інформаційний вісник “Відомі українські математики та фізики”, вечір фізичних фокусів (провела викладач фізики Садовська Г. П., ведучими були учениці групи №23 Калюшик Марія та Капуста Ольга), розгадування математичних ребусів і кросвордів.

Фізичні фокуси були проведені за темою “Фізика вдома” і були цікаві та корисні учням.

У середу (08.02.2017 р.) були організовані вернісаж креативних математичних і фізичних стінгазет та брейн-ринг з математики.

Брейн-ринг проводився між мішаними командами “Королі” та “Паралелепіпеди”, учасниками яких були учні груп №12 (Зінчук Валерій), №14 (Ейсмонт Дмитро, Кравчук Андрій), №22 (Бродюк Олена, Петрук Тетяна, Процюк Неоніла, Туринська Тетяна та Шульга Катерина). Провела захід викладач математики Шинкарук Н. С., ведучою була учениця групи №22 Булаєвська Дарина, а оцінювала команди викладач історії Березніцька Ю. В. Обидві команда в кінці брейн-рингу зрівняли свої рахунки, тож перемогла дружба. Всі учасники отримали призи.

У четвер (09.02.2017 р.) був організовані показ фільму “Історія математики” та розгадування фізичних ребусів і кросвордів.

У п’ятницю (10.02.2017 р.) було підведено підсумки тижня математики і фізики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload