Саме з метою покращення знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення вивчення природничих наук, зокрема науки про життя у всіх його проявах – біології, з 08 по 12 лютого в Грицівському ВПУ № 38 під керівництвом вчителя біології Шайдевич А. Г. було проведено тиждень біології. Учні були дуже активними і тому цей тиждень приніс нам багато цікавого і пізнавального.

Головне завдання проведених заходів – усвідомлення необхідності пізнавати природу, пізнавати самого себе, поринати в цікавий світ біології – науки про життя, бо як сказав відомий лікар і філософ Авіцена: «Основним скарбом життя є не земля, що ти завоював, не багатство, що у тебе у скринях…Основним скарбом життя є здоров’я! Та щоб його зберегти, потрібно багато чого знати про себе і природу, яка тебе оточує». Тож, юні знавці природи, приєднуйтесь до неповторної, загадкової, найцікавішої науки – біології!!!

У рамках цього тижня було проведено такі заходи:

  • Акція “ Подаруй квітку училищу”
  • Фотоконкурс “Мій домашній улюбленець”

Понеділок ” День юного біолога”

Девіз дня:

«Пізнання починається із здивування» – (Арістотель)
  1. Відкриття тижня біології
  2. Біологічний дайджест  “Біологічні науки” ( викладач біології, фойє училища)
  3. Гра  ”Біоінтелект” ( учні I – II курсів, каб. №6)
  4. Інформаційна виставка ”Дива селекції”( викладач  біології, фойє  училища)

Вівторок “День цікавої хімії”

Девіз дня:

«Знання складаються із дрібних крихт щоденного досвіду» – (Д. Писарєв)
  1. Вікторина “Країна чудес” ( учні групи № 42, каб. №8)
  2. Дослідницька лабораторія ”Похімічимо” (каб. №8)
  3. Виставка стінгазет ”Хімія в нашому житті” ( учні II – IV курсів, фойє училища)

Середа ”День юного дослідника”

  1. Конкурс стінгазет “Бережи природу”
  2. Конкурс ерудитів ( учні II курсу, каб. №6)

Четвер “День здоров’я”

  1. Виховна година ”Алкоголізм хвороба тіла, розуму, душі…”
  2. Вікторина “Знавці природи” ( каб. №6)

П’ятниця “День ерудита”

  1. Розгадування кросвордів, загадок, ребусів, головоломок. ( каб. №6)
  2. Підведення підсумків тижня

В Грицівському ВПУ №38 учні мають таланти з різних профілів. Одним з таких був конкурс для юних художників «Бережи природу». Учні відтворювали природу та його краєвидів, проявили творчу фантазію і показали всю красу та любов до природи.

Учні I курсу ( групи№15) стали учасниками цікавої інтелектуальної вікторини « Знавці природи ». У конкурсі брали участь команди «Організми» та «Водорості». Команда «Організми» з невеликим відривом перемогла. Учасники конкурсу отримали велике задоволення, проявили свої знання та винахідливість. Провівши вікторину «Знавці природи», яка створила атмосферу здорового змагання, учні мобілізували всі свої знання та ерудицію.

Команда “Організми” переможці вікторини “Знавці природи”

Заздалегідь було запропоновано створити плакати на тему:” Бережи природу”. Діти дуже старалися, підбирали відповідну інформацію, працювали з додатковою літературою. Особливо хочеться відзначити за змістовність плакатів таких учнів групи № 32: Павлюк Софію, Возну Вікторію, Шеремет Світлану, Луць Альону, Литвиненко Ольгу. Учасники закликали всіх берегти природу, дбайливо ставитися до навколишнього середовища.

Нетрадиційність форм проведення позакласних заходів під час тижня біології, добровільна участь у ньому, відсутність жорстких обмежень у часі дають змогу педагогам та учням досягти вагоміших результатів, ніж на звичайному уроці. Адже масовим заходам властиві піднесеність, урочистість, яскравість. Вони залишають значний слід у свідомості й почуттях учнів, відтак мають велику навчально-пізнавальну та виховну цінність. Отже, біологічний тиждень, який охопив велику кількість учнів, є дуже дієвою формою роботи.

Учнів можна навчити не лише любити все живе, а й дати їй інструменти для захисту довкілля, і тоді вона, ставши дорослою, не буде топити відходи, не буде смітити будь – де, не буде працювати над поверненням річок в інший бік, не буде залишати напризволяще домашню тварину…

Найактивніші учасники заходів та переможці конкурсів нагороджені подяками та грамотами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload