9-10 листопада 2015 року Goethe-Institut в Україні спільно з Інститутом ПТО НАПН України організували семінар “Міст до професійної освіти”, в якому взяла участь викладач німецької мови Промінська Леся Миколаївна. Захід складався з інформативної та практичної частин. Мета – виявлення та обговорення актуальності та нагальних проблем викладання німецької мови професійного спрямування в закладах системи професійно-технічної освіти України. Семінар проводився виключно німецькою мовою.

До виступу у заході були залучені співробітник міжнародного відділу Федерального інституту професійної освіти Німеччини, доктор Крістіане Еберхардт, з інформаційним повідомленням про організацію та функціонування системи професійної освіти в Німеччині «Дуальна система професійної освіти Німеччини», яке надзвичайно зацікавило слухачів, молодший науковий співробітник Інституту професійно-технічної освіти НАПН України, Сніжана Леу, з презентацією результатів анкетування викладачів іноземних мов в закладах професійно-технічної освіти «Вивчення іноземних мов в закладах системи ПТО України: стан та перспективи» й незалежний супервізор, тренер, доктор Анне Засс (Кьольн/Німеччина), з доповіддю «Німецька мова за професійним спрямуванням», що провела шість практичних блоків для викладачів німецької мови щодо значення професійно спрямованої іноземної мови на практиці, роботи з матеріалами та підручниками, використання інтерактивних методів організації навчального процесу (метод проектів, навчального сценарію) та аспектів практичної організації вивчення професійно спрямованої німецької мови у закладах професійно-технічної освіти.

Нестандартно! Захоплююче! Семінар пройшов на високому методичному рівні, змістовно, цікаво, підкріплено практичними завданнями. Було багато цікавої інформації, яку можна використати у роботі. Хотілось би більше таких семінарів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload