В рамках роботи обласної фахової секції викладачів біології ПТНЗ, яка відбулася 18 грудня 2014 року у формі вебінару на тему «Формування екологічної компетентності на уроках біології», обговорювалась проблема екологічного виховання підростаючого покоління.

У роботі секції брали участь 25 педагогів ПТНЗ області, серед яких свій досвід роботи з цієї проблеми презентувала викладач біології Грицівського ВПУ-38 Дубина Світлана Анатоліївна. Учасники семінару переглянули та проаналізували відкритий урок на тему «Будова і функції тканин тваринного організму, їх здатність до регенерації» з використанням інформаційно-комунікаційних технологій навчання. Урок було проведено на високому методичному рівні.

Викладач вміло поєднувала різні методи і прийоми навчання.

Під час уроку учні мали змогу повністю проявити свою творчість. Для виконання лабораторної роботи вони, за допомогою лотереї, об’єднувалися у творчі лабораторії, кожна з яких досліджувала певний тип тканини, як за допомогою підручників, плакатів, інформації з додаткових джерел, так і з використанням новітніх приладів, а саме USB-мікроскопа, який дозволяє виводити отримане зображення мікропрепарату на монітор комп’ютера, і звісно, через проектор на екран. Наявність комп’ютерної техніки (ноутбуків) у кожної групи на столах – це також можливість детальніше ознайомитися із досліджуваним об’єктом, переглянувши відео або презентації (кожен по своїй темі). Переконатися у важливості біологічних знань, отриманих протягом уроку, учні змогли, переглянувши відео «Майстер-клас з розподілу м’яса» та відповівши на запитання професійного спрямування. Логічним завершенням уроку стали слова відомих людей про екологію харчування, про раціональне використання тваринних ресурсів, про дбайливе ставлення до друзів наших менших та про їх роль в нашому житті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Thank you for your upload