Нинішній навчальний рік розпочався для учнів Грицівського ВПУ-38 зі святкової лінійки, після якої для всіх першокурсників в актовій залі училища було проведено “Перший урок”.

Суспільно-політична ситуація та події останніх місяців, окупація Російською Федерацією Криму, збройні акції російських терористів у східних регіонах України обумовили тему Першого уроку 2014/2015 навчального року – «Україна – єдина країна».

Цей урок став справжнім святом для молоді, годиною патріотизму, переживань та усвідомленням того, що ми – українці, сильна духом, волелюбна нація і що від нас усіх залежить майбутнє нашої держави.

Учні мали змогу всі разом заспівати державний гімн України, прослухати вірші відомих українських поетів про рідний край, стати учасниками цікавої вікторини, проявити себе знавцями нашої культури та народної творчості, пригадали основні історичні події становлення державності України та відомих людей, найвидатніших з-поміж тих, чиї імена назавжди увійшли в історичну пам’ять, у душу українського народу. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та тих, хто віддав своє життя на Сході країни у боротьбі з сепаратистами. В ході уроку було оголошено про проведення акцій «Напиши листа солдату» та «Допомога дітям із зони АТО». Учні зрозуміли, що кожен з них має змогу долучитися до доброї справи, допомогти, внести свій вклад у майбутнє. Допомогти можна не лише фізично чи фінансово, допомогти може також щира молитва за Україну, за її долю, за наше з вами щасливе майбутнє, бо молитва, як відомо, оберігає, зцілює, робить дива. Головне, щоб вона йшла із самої глибини нашого серця. З нами Господь, а значить – перемога за нами!

Thank you for your upload