Хімія – складна, багатогранна, і надзвичайно цікава наука. Це сьогодні довела викладач “Природничих наук” Олеся Максимчук під час відкритого уроку на тему “Показники води. Твердість води та методи її усунення”.
Здобувачі освіти групи № 11 (професія “Кухар; пекар”) ознайомились з поняттям жорсткість води, її видами (постійною, тимчасовою), методами їх усунення (зменшення); закріпили вміння складати рівняння хімічних реакцій завдяки використанню інтерактивних вправ, QR-кодів, Google Forms. Під час цікавих хімічних дослідів самостійно визначали кислотність води шести різних зразків та її мийну дію.
Олеся Василівна продемонструвала методи усунення твердості води за допомогою вапняного розчину та кальцинованої соди. Використавши природній індикатор, синьокачанну капусту, цікаво проілюструвала твердість різних зразків води, на прикладі розварювання зеленого гороху наочно продемострувала дію пом’якшеної содою води.