Млинарство завжди було поширене на території України. Млини використовують і досі, але багато з них знищено внаслідок воєнних дій, деякі знаходяться в занедбаному стані. Грицівське ВПУ №38, попри усі труднощі, за власний кошт відновило роботу млина, що дало змогу забезпечити якісним борошном навчальний заклад і населення Грицівської ОТГ. Також здобувачі освіти професії “Кухар; пекар” мають можливість практично ознайомитись з функціонуванням сучасного млина під час навчальних екскурсій. Такий захід сьогодні провела викладач спецдисциплін Олена Васільєва-Гаврилюк з предмета “Сировина і матеріали” на тему “Види пшеничного борошна”, під час якого здобувачі освіти групи №31 дізнались про технологічний процес отримання борошна від подрібнення зерен пшениці до розсортовування борошна за ґатунками.
Екскурсія була захоплюючою і надзвичайно цікавою. Наприкінці здобувачі освіти посмакували духмяною випічкою, виготовленою з борошна Грицівського млина.